Elämää tuunaamalla varmistat aivojesi voivan hyvin

Elämää tuunaamalla varmistat aivojesi voivan hyvin

Työn tuunaaminen tarkoittaa oman työn muokkaamista itselle mielekkäämmäksi. Se on arjen innovatiivisuutta, rutiinien ravistelua ja unelmien toteuttamista nykyisessä työssä. Toivon, että elämäsi on enemmän kuin työ ja väitän sinun vaikuttavan hyvinvointiisi vuorokauden ympäri. Tartu heti tänään haasteeseeni ja aloita tuunaamaan elämästäsi enemmän sinun näköinen. Kerää vinkkini tästä blogista. Täydennä muutospolkusi omilla oivalluksillasi. Elämää tuunaamalla varmistat aivojesi voivan hyvin.

Miksi elämää kannattaa tuunata?

Elämää tuunaamalla elosta tulee ihanampaa. Aamulla on kiva herätä. Päiviin sisältyy hetkiä, jotka koet mielekkääksi ja merkitykselliseksi. Sinulla on tilaa palautumiselle ja unen vaalimiselle sekä mukaville hetkille energiaa antavien ihmisten kanssa. Elämän tuunaaminen parantaa hyvinvointiasi. Häröilyn sijaan olet tässä ja nyt. 

Elämän tuunaaminen on helppoa ja samalla valtavan vaikuttavaa. Se koostuu pienistä askelista. Tärkeintä on, että lähdet rohkeasti liikkeelle, mutta etenet juuri sinulle sopivaa vauhtia.

Elämää tuunaamalla varmistat aivojesi voivan hyvin
Harjoittele pysähtymään

Elämää tuunaamalla varmistat aivojesi voivan hyvin

Elämän tuunaaminen on ajattelun, rutiinien, tehtävien ja ihmissuhteiden muokkaamista. Sinä tiedät parhaiten, miten tuunata omasta elämästäsi mielekkäämpää ja sinun hyvinvointiasi edistävää. Kokosin avuksesi 5 vinkkiä elämän tuunaamiseen. Näiden asioiden on tutkitusti vahvistettu parantavan aivojesi hyvinvointia. Linkkien takaa löydät lisätietoa juuri siitä aiheesta, josta haluat tuunaamisen tänään aloittaa.

5 vinkkiä elämän tuunaamiseen

  1. Harjoittele pysähtymään ja kuulemaan oman kehosi viestejä. Nopein keino hyvinvointiin on hengittää syvään. Mielesi vaikuttaa siihen, miten hengität. Sinulla on toisaalta mahdollisuus vaikuttaa mielentilaasi hengitykselläsi.
  2. Syö aivosi virkeäksi. Säännöllinen ateriarytmi on erityisen tärkeä osa aivoystävällistä elämäntapaa, koska aivoilla ei ole energiavarastoa. Aivoystävällinen ruoka suojaa aivojen hermosoluja ja vähentää väsymystä. Virkeänä jaksat keskittyä paremmin. Kaiken lisäksi ruoka, joka on hyväksi aivoille on hyväksi koko keholle ja mielelle.
  3. Aivot rakastavat liikuntaa. Aivot laskevat jokaisen askeleen. Kaikki liike on hyväksi. Jos urheilu ja liikunta kuulostaa ahdistavalta, puuhastelukin saa aivot hymyilemään. Liikunta on erinomainen lääke niin stressiin kuin keskittymiseen.
  4. Uni on keksitty aivoja varten. Vaali säännöllistä unirytmiäsi ja palautumisen hetkiä päivän aikana. Harjoittele rauhoittumista.
  5. Tee itselle mieluisia juttuja joka päivä. Etsi hetki omaa aikaa. Anna itsesi innostua, oppia uutta ja uppoutua rakkaan harrastuksen äärelle. Tutkitusti esim. taide edistää hyvinvointia ja terveyttä.

Kaikkia näitä vinkkejä testasimme myös Työsuojelurahaston tukemassa Aivojen hyvinvointia edistäviä toimintamalleja työpaikoille -kehityshankkeessa ja tulokset olivat vaikuttavia. Elämää tuunaamalla varmistat aivojesi voivan hyvin. Pienillä konkreettisilla rutiinien tuunaamisilla voit vaikuttaa aivojesi kokonaisvoimavaroihin ja elämänlaatuusi. Aloitathan heti tänään!

Toisinaan tapojen muokkaaminen on helpompaa, kun saa kannustusta alkuun. Muistathan silloin, että löydät meidän ainutlaatuisesta IhanaElo-hyvinvointiohjaajien tiimistä varmasti juuri sinulle parhaan rinnallakulkijan. Ota rohkeasti seuraava askel. Tavat ovat muutettavissa terveyttäsi edistäviksi. Myös sinun aivosi ja mielesi ovat tämän huomion arvoiset.

Ihanaa eloa sinulle, Alisa

P.s. Kun elämä on kokonaisuudessaan paremmin kohdallaan, on sinulla voimavaroja tuunata myös työtäsi. Sekin saa olla todella tärkeä osa elämääsi.

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *