Edistikö luennolla istuminen hyvinvointiasi?

Esimiehista hyvinvoinnin vahvistajia

Opiskelu on kivaa. Uuden oppiminen pitää aivot ja mielen virkeänä. Silti luennoilla istuminen on usein puuduttavaa. Onko sinulla joku hyvä vinkki, miten jaksaa keskittyä luennon sisältöön ja aktiivisesti omaksua sieltä tärkeimmät? Tuntuuko ajanhukalta olla kuulemassa asioita, jotka tiedät jo tai jäävät muuten elämässä hyödyntämättä?Hyvinvoinnistakin luennoidaan opistoilla, työpaikoilla ja netissä. Tietoa voi kaivaa erilaisista oppaista ja somesta niin paljon kuin aikaa ja kiinnostusta riittää. Mutta edistävätkö nämä luennot tai oppaat sinun hyvinvointiasi?

Kootessani IhanaElo-hyvinovointiluentoja olen pyöritellyt uudelleen ja uudelleen mielessäni näitä samoja kysymyksiä: Mikä on olennaista? Miten pureksia tietotulvasta kaikkein tärkein ja samaan aikaan antaa jokaiselle kuulijalle jotakin? Miten varmistaa, että tulee kuulluksi ja ymmärretyksi? Ja kaikkein olennaisinta – miten tehdä luennosta yksilöä koskettava ja osallistujan ikiomaa hyvinvointia ja elämänmuutosta tukeva?

Olen toistaiseksi päätynyt itse muutamaan oivallukseen ja kuulen enemmän kuin mielelläni sinulta lisää vinkkejä. Luennon sisällön osalta pysyn olennaisessa – en yritä kattaa koko maailmaa. Täydennän tietoa esimerkein ja konkreettisin vinkein. Muistuttelen, että nyt olemme sinun hyvinvointisi äärellä, joka on täysin yksilöllinen kokemus. Pohdi tänään, mikä juuri sinulle olisi kaikkein tärkeintä.

Yksikään IhanaElo-hyvinvointiluento ei ole vain luento. Käytämme aina aikaa oman ajattelun ja omien toimintamallien herättelyyn. Mikä olisi minun tavoitteeni ravitsemuksen osalta? Aloittaisinko terveellisen aamiaisen syömisen? Miten tuen tavoitteeni onnistumista ja seuraan sitä? Milloin aloitan? Vastaavasti elämänhallinnan kohdalla voisin etsiä omia vahvuuksiani ja pohtia, miten saan hyödynnettyä niitä vielä enemmän jokapäiväisessä elämässäni. Ajan salliessa käytämme hetken myös vieruskaverin sparrailuun. Mitä sinun toimintasuunnitelmassasi lukee? Voisitko toimia tukenani myös luennon jälkeen ja kysäistä tulevilla viikoilla, miten olen onnistunut? Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo ja samaan aikaan meistä jokainen kaipaa tulla kohdatuksi.

Osallistuneiden palautteista koottua:

  • Vaikka asia oli tuttu, sain paljon uusia vinkkejä. Niitä on helppo siirtää omaan toimintaan.
  • Luennon sisältö oli ymmärrettävää ja herätteli omiin oivalluksiin.
  • Luennoitsija oli iloinen, selkeä, positiivinen ja hymyilevä. Mukava ja läsnäoleva esiintyminen. Luennoitsijan innostus asiaan saa itsekin innostumaan.
  • Osaava luennoitsija. Hyvä ja selkeä materiaali. Erityiskiitos käytännön harjoituksista!
  • Pysäytti miettimään omaa hyvinvointia ja tekemistä.

Toivon saavani useita mahdollisuuksia herätellä sinua oman hyvinvointisi äärelle. Luennolla on mahdollisuus tavoittaa monia – valmennuksissa pienempiä ryhmiä. Silti uskon, että myös luento yhdistettynä harjoituksiin ja pienryhmätyöskentelyyn voi aidosti parantaa sinunkin hyvinvointiasi.

Ihanaa eloa sinulle, Alisa

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *