BrainID tietää miten aivosi voivat

BrainID aivojen voimavaramittaus

Blogin kirjoittaja Mari Aulanko on kouluttaja, kirjailija ja BrainID Oy:n toimitusjohtaja.

Olisipa olemassa mittari, joka kertoo havainnollisesti tavalliselle terveelle ihmiselle, miten kaikkein tärkein elin, aivot voivat. Joka kertoisi, miten on aivojaan kohdellut, minkälaisen jäljen tähänastinen elämä on aivoihin jättänyt ja mihin suuntaan ollaan menossa.

BrainID® tietää miten aivosi voivat. BrainID® – aivokuntokartoitus on osoittautunut vahvaksi vaikuttajaksi. Se herättelee mahdollisten kehittymässä olevien toiminnallisten poikkeamien ilmentyessä kysymään, mitä itse voisi tehdä, mitkä muutokset auttaisivat takaisin kohti optimaalista.

Kun aivoissa havaitut poikkeamat ovat vielä pieniä, ne ovat helposti korjattavissa. Siinä vaiheessa, kun tarvitaan lääkkeitä ja lääkäreitä, ollaan valitettavasti jo myöhässä.

Aivojen hyvinvointi tärkeää myös työnantajalle

Jokainen meistä haluaa voida hyvin. Sitä samaa toivoo työnantaja, joka pyrkii tekemään parhaansa, jotta työ ei heikentäisi kenenkään hyvinvointia. Tilastoista päätellen tässä ei onnistuta kuitenkaan kovinkaan hyvin.

Ongelmien ilmetessä ihmisestä tutkitaan kaikkea mahdollista paitsi aivojen toimintaa. Aivoja tutkitaan vasta, kun pää on sananmukaisesti kainalossa. Sitä ennen tyydytään haastatteluihin, testeihin ja havainnointiin. Lisäksi meillä on taipumus salata viimeiseen asti kaikki korvien väliin liittyvät häiriöt tai ongelmat. Töissä vielä jotenkin jaksetaan esittää pirteää, vaikka kotona voimat eivät riitä enää muuhun kuin voimien keräämiseen huomista varten.

Ajoissa saadulla objektiivisella tiedolla olisi ennaltaehkäisevä vaikutus. Varhaisessa vaiheessa tilanteeseen puuttuminen hyödyttäisi sekä ihmistä itseään että hänen läheisiään. Viive tiedossa tulee kalliiksi kaikille: ihmiselle itselleen, työnantajalle ja yhteiskunnalle. Korvien välin aiheuttama jaksamattomuus ja sairauslomat maksavat, puhumattakaan sairauseläkkeistä.

BrainID®-kartoitus perustuu qEEG:hen

Joskus innovaatio ei vaadi lainkaan uusia laitteita, vaan uuden analysointiprosessin. BrainID®-kartoituksen pohjana on tavallinen, perinteinen EEG-mittaus, jonka vakiintunut suomennos on aivosähkökäyrä. Jos väittäisimme, että BrainMind Audit -profiili on johdettu samasta datasta kuin aivosähkökäyrä, saatu tulos ei olisi mahdollinen. EEG-mittaus on sama, mutta siihen yhtäläisyydet aivosähkökäyrän kanssa loppuvatkin.

BrainID®-kartoitus perustuu EEG-mittaukseen
BrainID®-kartoituksen pohjana EEG-mittaus

EEG-mittauksessa

  • tallennetaan n. 1500 aivotoimintojen piirrettä sähköisinä impulsseina
  • aivosähkökäyrään  datasta käytetään 2/3, loppujen jäädessä analysoimatta
  • BrainMind Audit -profiilia varten analysoidaan ne 499 piirrettä,  jotka ovat jääneet aivosähkökäyrässä analysoimatta. Analyysi edellyttää että data on muutettu digitaaliseen muotoon (qEEG; q = quantity, data analysoidaan jännitteinä)
  • BrainMind Audit -profiili koostuu mittaristosta, jossa on peräti 8 erillistä mittaria
  • profiilin välittämästä tiedosta on hyötyä tavalliselle terveelle ihmiselle

Aivosähkökäyrä on kliininen vakavien aivosairauksien ja -vammojen diagnosointimenetelmä. Jo 1800-luvun loppupuolella tiedettiin, että aivot lähettävät sähköisiä impulsseja, mutta niitä ei osattu vielä mitata. Vuonna 1924 tehtiin ensimmäinen EEG-mittaus. Aivosähkökäyrä on ollut nykyisen tyyppisessä käytössä jo yli 50 vuotta. Siinä neurologi vertaa potilaan aivosähkökäyrää ns. normaaliin.

BrainID tietää miten aivosi voivat

1970-luvulta lähtien on tutkittu qEEG:n tarjoamia uusia mahdollisuuksia. Jännitteiden tarkastelu digitaalisessa muodossa avaa mahdollisuuden analysoida myös se kolmannes datasta, joka herkkyytensä vuoksi jää aivosähkökäyrän ulkopuolelle.

Digitaalisessa muodossa olevassa datassa päästään käsiksi siihen tietoon, joka on hyödyllistä tavalliselle terveelle ihmiselle. Mahdolliset vasta alkuvaiheessaan olevat, kehittymässä olevat poikkeamat näkyvät jo silloin, kun ihminen itse voi niihin vaikuttaa omin elämäntapavalinnoin ennen lääkäreitä, lääkkeitä, sairauslomia ja -eläkkeitä.

Uraauurtava BrainID®-kartoitus on 12 minuutin mittainen helppo ja kivuton mittaus, jolla ei ole sivuvaikutuksia. Tieto on salassapidettävää ja tulos käsitellään aina BrainID®-mentorin kanssa.  BrainID®-kartoitus on herättelevä ja motivoi tekemään elintapamuutoksia, jotka usein ovat pitkä harppaus kohti omaa hyvinvointia.

Kiinnostuitko aivojen hyvinvoinnista ja BrainID®-kartoituksesta?  Varaa tästä ilmainen esittelyaika, niin kerromme aiheesta lisää.

Aivojen hyvinvointia edistäviä toimintamalleja työpaikoille -kehityshankkeessa hyödynsimme BrainID®-aivokuntokartoituksen antamaa objektiivista tietoa aivojen hyvinvointia kuormittavista tekijöistä. Tutustu hankkeen vaikuttaviin tuloksiin lukemalla blogi Vaikuttavia tuloksia mielen hyvinvoinnin tukemisessa. Hankkeen sisällöstä kiinnostuneena löydät lisätietoa myös blogista Aivojen kuntokartoitus herättää muutokseen.

Ihanaa eloa sinulle, Mari Aulanko

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *