Aamuhali itselle

Kesälomaan liukuessani haluan palata hetkeksi kevään sukellusreissumme tunnelmiin. Ehkä tämä auttaa sinuakin muistamaan, miten tärkeää lomalla on hengitellä, pysähtyä, kuunnella, haistella, tunnustella, katsella ja vain olla. Ihanaa kesää sinulle!

Aamuauringon säteet kutsuvat nousemaan hiljalleen virutellen. Suurin osa ryhmästä on jo matkalla kanjoniretkelle patikoimaan ja ylittämään itseään hyppimällä korkeuksista veteen. Empaattinen ”ei” oli tässä porukassa helppo ilmaista. Haluan itse käyttää viimeisen päiväni Filippiineillä pysähtymiseen.

Istahdan huoneemme terassille. Kuuntelen heräävää kylää ympärilläni. Kukot kiekuvat, varpuset ovat tänäkin aamuna vallanneet lähipuun ja sirkuttavat toisilleen, puheensorina kantautuu naapurista ja jonkun varvastossut läpsyvät ohi kulkiessa. Tänäkin aamuna tuoksuu vielä yön kosteus ja poltettujen roskien savun haju leijuu ilmassa.

Kello ei ole puolta seitsemää ja aurinko jo kuumottaa kasvoja. Meri on tyyni ja odottava. Kalastajat lipuvat ohi pienillä puuveneillään meloen. Moottorit ovat vielä hiljaa. Tästä tulee hieno päivä. IhanaElo tuntuu virtaavan eri puolille kehoa hengitys kerrallaan vapauttamaan yön jäykkyyksiä. Suljen silmät. On hyvä olla. Rakastan elämää. Parin viikon loma lämmössä rakkaan kanssa sukeltaen meren rauhoittavassa syleilyssä on auttanut miettimään elämän tärkeitä asioita.

Olen muistuttanut itseäni pysähtymisestä. Olen ihaillut yksittäisen kalan kulkua. Olen hengittänyt juuri sen verran kuin on tarpeen. Olen opetellut huolehtimaan itsestäni hellän myötätuntoisesti. Olen antanut itseni innostua itsemyötätunnosta ja harjoitellut niin myötätuntoista ajanhallintaa kuin myötätuntoista ongelmanratkaisuakin.

Ajanhallinnan tulisi tarkoittaa ajankäytön järkeistämistä ja tehostamista niin, että käytämme suuremman osan ajasta asioihin, jotka ovat jollain tavalla meille tärkeitä ja mielekkäitä. Oletko pohtinut, mitkä ovat tärkeimmät arvosi ja tavoitteesi? Mitä toivot tulevaisuudeltasi? Mitä sinä itse haluat? Näiden ajatusten kirkastaminen ja muutamien näppärien työkalujen käyttöönotto – toimintasuunnitelma, muistilista ja kalenterimerkinnät – tukevat matkaasi kohti tavoitettasi. Tartu mahdollisuuteen ja kuljet kohti ihanaa eloa. Kiitä itseäsi näistä pohdinnoista ja uusien toimintamallien opettelusta. Anna halaus itsellesi. Arvosta ja kunnioita ajatuksiasi ja pitele hellän myötätuntoisesti hyvää huolta haaveistasi – hyvinvointisi on jälleen parantunut askeleen verran. Jos haluat vielä hieman tukea matkallesi, IhanaElon hyvinvointivalmennuksissa ollaan myös näiden aiheiden äärellä.

Ihanaa eloa kesääsi, Alisa

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *