6 tapaa: Nauti kesästä terveellisesti ja turruttamatta

6 tapaa nauti kesasta

Mikäs palatessa töihin, kun takana on kunnon lepotauko täynnä rentoutumista, herkuttelua, nautiskelemista. Lomalla ihmisellä on oikeus, lähes velvollisuus, hemmotella itseään. Se onnistuu myös aisteja turruttamatta terveellisesti. Luontokin lähes tyrkyttää hyvää mieltä ja hyvinvointia. Poimi itsellesi 6 tapaa: Nauti kesästä terveellisesti ja turruttamatta.

Herkuttele väreillä

1. Herkuttele väreillä. Ahmi silmin suin luonnonanteja. Mussuta mansikan, vadelman, puolukan punaa. Vaihda välillä mustikan sinimustaan, virkkuun lehtivihreään. Antaudu väri-ilottelulle, anna sen helliä ja hoivata. Piristä ympäristöäsikin naposteltavan terveellisellä väriterapialla.

Grillaa yllätyksiä

2. Grillaa yllätyksiä. Ällistytä läheisesi folionyyteillä, täynnä mitä moninaisimpia kasviksia. Mitä jos tänä kesänä investoisit parilaan? Panisit sille paistumaan kotimaista kalaa, kääntelisit, hengittelisit, tuoksuttelisit. Ja antaisit houkutukselle vallan.

Loihdi makuvesiä

3. Loihdi makuvesiä. Kesäkuumalla pitää juoda, ettei kuivu. Entä jos lisäisitkin vesikannuun minttua, kurkkua, mansikkaa, sitruunaa? Järjestäisit tastingin? Tai kesäkisan: Kuka keksii makeimman makuveden? Ei kun skoolaamaan turvavälillä terassille!

Touhua ilolla

4. Touhua ilolla. Puuhaile pihalla, säädä sisällä. Tee täysin rinnoin, innoin juttuja, jotka luovat hymyn huulillesi, hyvänmielenkuplan sydämeesi. Ei ole pakko urheilla, jos ei tahdo, ainakaan niska limassa. Mutta sitäkin saa tehdä, jos siitä tulee hyvä olo.

Tee huippukivoja juttuja

5. Tee huippukivoja juttuja. Tuttuja, mutta keksi myös uusia, huippukivojen kaverien kanssa. Tapaa hyviä tyyppejä, jotka saavat sinut hyvälle tuulelle. Vaikka ystävä kerrallaan, antaen aikaa hänelle ja itsellesi. Toteuta asioita, jotka saavat nauramaan. Hihitä hillittömästi, joskus vaikka itkuun asti.

Anna luonnon hoitaa

6.  Anna luonnon hoitaa. Mene metsään, puistoon, peltotielle, polulle, hiekkakentälle. Kuuntele, katsele, nuuhki, tunnustele, maistele. Löydä lempiluontopaikkasi. Palaa sinne aina, kun siltä tuntuu. Viipyile, vietä kiireetöntä aikaa. Ihmettele elämän ihanuutta, luonnon mahtavuutta.

Ihanaa eloa kesääsi!

Alkuperäinen teksti on julkaistu Jyty-lehdessä kesällä 2020. Tekstin kirjoittaja on Hannele Niemi. Juttuun on haastateltu asiantuntijana hyvinvointiyrittäjä Alisa Yli-Villamoa IhanaElo Oy:stä. Julkaisemme tekstin IhanaElon blogisarjassa kirjoittajan ja Jyty-lehden luvalla.

Verkkolehden juttu: https://jyty-lehti.fi/hyvinvointi/nauti-kesasta-terveellisesti-ja-turruttamatta/

Digilehden juttu: https://jyty-lehti.fi/mag/4-2020/44-6-tapaa

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *