6 avainta menestykseen

Rakenna huipputiimi

Me kaikki haluamme olla menestyneitä omassa elämässämme. Menestys ei ole vain rahaa tai titteleitä. Sinä itse tiedät, mikä saa sinut kokemaan menestyneesi omassa elämässäsi. Blogin innoittajana on toiminut psykologian tohtori Emma Seppälän, jonka erikoisalaa ovat onnellisuus ja positiivinen stressi. Emma Seppälän kirja Elä onnellisemmin kokoaa empiirisesti vahvistettua tietoa, joka on usein täysin päinvastaista, mitä meille on opetettu. Poimi itsellesi 6 avainta menestykseen.

Polku pysyvään menestykseen ja hyvinvointiin

Emma Seppälä on hyödyntänyt kirjassaan tutkimustuloksia psykologiasta, organisaatiokäyttäytymisestä ja neurotieteestä. Niiden kautta hän on koonnut kuusi strategiaa onnellisuuden ja täyttymyksen löytämiseksi. Hänen mukaansa ne ovat myös avain menestykseen elämässä.

6 avainta menestykseen
Elä hetkessä

6 avainta menestykseen

  1. Elä hetkessä. Keskity käynnissä olevaan keskusteluun. Anna itsesi uppoutua juuri käsillä olevaan tehtävään. Tuotteliaisuuden lisäksi sinusta tulee myös karismaattisempi.
  2. Ammenna lannistumattomuudestasi. Laske kierroksia. Harjoita hermostoasi palautumaan takaiskuista. Opi luonnollisesti vähentämään stressiä ja pärjäämään haasteellisilla hetkillä. 
  3. Pidä yllä energiaasi. Sen sijaan, että antaisit vallan uuvuttaville ajatuksille ja tunteille, opettele pysymään tyynenä ja keskittyneenä. Säästät samalla energiaasi niihin tehtäviin, joihin sitä eniten tarvitset.
  4. Älä tee mitään. Laiskottele, pidä hauskaa ja ota aikaa merkityksettömille asioille. Saat näin luovuutesi puhkeamaan ja olet innovatiivisempi.
  5. Ole hyvä itsellesi. Ole myötätuntoinen itsellesi. Itsekritiikin ja vahvuuksiin keskittymisen sijaan ymmärrä, että aivosi on rakennettu uusien asioiden oppimista varten. Parannat samalla kykyäsi pärjätä haasteiden edessä ja oppia virheistä.
  6. Osoita myötätuntoa muille. Osoita kiinnostusta toisia kohtaan ja osoita heille myötätuntoa. Tue muita myös työpaikalla. Se lisää lojaaliutta, sitoutumista ja tuottavuutta. 

Nämä avaimet eivät ole monimutkaisia. Sinulla on jo kaikki tarvittava tieto ja taito niiden toteuttamiseen. Sinulla on kyky keksiä huikeita ideoita, olla läsnä tiukoissakin paikoissa ja olla ystävällinen niin itselle kuin muille. Sinulla on jo kaikki, mitä vaaditaan onnelliseen ja menestyvään elämään. Poimi aihe kerrallaan ja pohdi, miten voisit vahvistaa sitä omassa elämässäsi. Sinulla on nyt käsissäsi 6 avainta menestykseen.

Tutkimustulokset ovat selkeät: onnellisuus on nopein reitti menestykseen. 

– Emma Seppälä, Elä onnellisemmin

Emma Seppälän kirjoittama, laajaan tutkimustietoon pohjautuva, kirja Elä onnellisemmin sai oivallusten ryöpyn syttymään sisälleni. Innostukseni synnytti useampia menestyksen ja onnellisuuden blogeja. Toivottavasti saat niiden kautta itsellesi helpotusta oman elämäsi pyrkimyksille. Uteliaimmille lämmin suositukseni lukea koko kirja ja tutustua onnellisuustutkija Emma Seppälän ajatuksiin erilaisia reittejä.

Olen pysähtynyt itsemyötätunnon äärelle blogissani Olethan myötätuntoinen itsellesi. Itsekritiikki voi tehdä meistä heikkoja ja saada mielen murheelliseksi. Itsemyötätuntoa voi kutsua voimaantumisen sydämeksi. Tuumi tarkkaan, kumman haluat matkaseuraksesi. Jos tarvitset tukea harjoitteluun, IhanaElo-hyvinvointiohjaajat auttavat mielellään.

Ihanaa eloa toivoen, Alisa

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *