5 läsnäoloharjoitusta kesään

5 lasnaoloharjoitusta kesaan

Tänään on maanantai vai onko sittenkin jo torstai. Ei voi olla todellista, että ollaan jo kesäkuussa. Miten siitä kummipojasta on tullut noin pitkä? Aamukahvi tuli hörpättyä rutiinilla ja ihana makunautinto jäi huomaamatta. Tiedän, että linnut laulavat. Silti en ole kuullut niitä moneen päivään. Pulssi kiihtyy ja hartiat nousevat korviin, mutta mitään ei tunnu saavan aikaan. Kuulostaako tutulta? Kaipaisitko itsellesi 5 läsnäoloharjoitusta kesään?

Pysähdy rohkeasti

Oletko kysynyt viime aikoina itseltäsi, mitä minulle kuuluu? Olet niin arvokas, että priorisoi vihdoin hyvinvointisi etusijalle ja kysy tämä tärkeä kysymys. Kuuntele herkällä korvalla vastauksesi ilman arvostelua ja sitku-sivulauseita. Haluat kokea itsesi tärkeäksi ja suoritat oletettuja velvoitteitasi päivästä toiseen hokien itsellesi jaksaa jaksaa. Oletko ajatellut koskaan, että kaikki se touhuilu ei ehkä ole edes tarpeellista? Luomme helposti nipun oletuksia ja uskomuksia, joiden kautta rakennamme vaateita olla hyvä äiti, puoliso, ystävä ja työntekijä. Saitko kiitosta vai uhrauduitko ja odotit edes pientä palkintoa? Entä jos osan olisi oikeasti vain voinut jättää tekemättä? Kollega.fi-verkkolehden artikkelissa kysyin: Uhraudutko uupukseen asti?

Moni meistä juoksee jatkuvalla tekemisellään karkuun todellista vastaustaan. Ei ole poikkeuksellista pelätä romahtavansa juuri sillä hetkellä, kun aidosti kohtaa oman tilanteensa ja tunteensa. Sinnikkyys ajaa eteenpäin, mutta jaksamisen raja on hiuksen hieno. Näinkö sinä haluat elää? Pysähtyminen ei ole helppoa, mutta sitä voi harjoitella ihan joka päivä. Jos tunnin meditaatio aamulla viidestä kuuteen ei ole sinun juttusi, aloita hengittämällä hetki. Voit poimia itsellesi syvähengityksen ohjeen blogistani 5 vinkkiä kiireen kesyttämiseen.

Ole läsnä tässä elämässä

Tiedät varmasti, ettei eilistä enää voi muuttaa ja huomista elää ennalta. Oikeastaan sama koskee lähimpiä minuutteja. Voit lopulta valita ainoastaan, miten elät juuri tämän hetken. Iso kysymys siis on, miten elää tässä hetkessä ja elämässä. Jos velvoitteet eivät laita ravaamaan, on kädessäsi puhelin täyttämässä tyhjää tilaa. Valinta on sinun. Ajaudutko elämän vietävänä vai haluatko olla ohjaksissa itse?

Netti pursuilee erilaisia läsnäoloharjoituksia. Mahdollisuudet ovat rajattomat.  Mindfulness-applikaatioita saa ladattua puhelimeen ja läsnäoloa harjoittavia kursseja löytää helposti. Itse olen huomannut TRE eli Tension Releasing Exercices -stressinpurkumenetelmän auttavan minua. Koen, että stressi ja vauhti kertyy kehooni. Kun keho rauhoittuu, myös mieli rauhoittuu. Tärkeintä on löytää sinun juttusi. Heittäydy kokeilemaan ja harjoittele hetki kerrallaan olemaan läsnä tässä elämässä. Riskinä on, että voit paremmin ja nautit elämästäsi enemmän. Huomaat asioita ja ihmisiä, jotka ovat lipuneet ohitsesi. Rauhoitut sinulle merkityksellisten asioiden äärelle ja turha vouhkaaminen vähenee.

5 lasnaoloharjoitusta kesaan
Etsi itsellesi paras läsnäoloharjoitus

5 läsnäoloharjoitusta kesään

 1. Mene rannalle ja tuijottele aaltoja. Seuraa, miten aallot liikkuvat ja kohtaavat rannan.
 2. Lähde ongelle. Kohon liikkeisiin on syytä keskittyä, jotta kala ei karkaa.
 3. Kuuntele lintujen laulua. Yritä erottaa viisi erilaista laulua tai ainakin laulajaa.
 4. Ihaile kynttilän liekkiä, nuotion loimua tai takkatulta. Huomaa, miten liekki muuttaa muotoaan.
 5. Mene metsään ja ota aistisi käyttöön. Katsele ihaillen ympärille. Kuuntele luonnon ääniä. Poimi ympärillesi leviäviä tuoksuja ja koskettele luonnon ainutlaatuisuutta. Pysähdy huomaamaan, miltä suussasi maistuu. Ehkä vielä syömäsi lounaan maut nousevat esiin tai poimit maasta ketunleivän tai marjan nautittavaksi.

Heittäydy kokeilemaan ja lisää kommentteihin lisää kivoja ideoita. Lupaan testata jokaista! Elämäsi on ainutlaatuinen. Tartu hetkeen ja elä! Jokainen hengitys- ja läsnäoloharjoitus edistää tutkitusti hyvinvointiasi. Läsnäoloharjoitteet auttavat rentoutumaan ja rentoutumisen vaikutukset ovat mittavat. Tässä vain joitakin hyötyjä sinulle:

 • Autonominen ja ääreishermosto rauhoittuvat
 • Ääreisverenkierto paranee ja verisuonet laajenevat
 • Kudokset saavat paremmin ravinteita ja happea
 • Verenpaine ja sydämen lyöntitiheys laskevat
 • Stressihormonien kuten kortisolin eritys vähenee
 • Mielihyvähormonien kuten beetaendorfiinin ja oksitosiinin eritys lisääntyy
 • Vastustuskyky paranee

Poimi yksi sinulle sopivin harjoitus kokeiluun ja aloita treenit heti tänään. Vain säännöllinen harjoittelu tekee mestarin!

Ihanaa eloa sinulle, Alisa

P.s. Muistathan klikata itsesi uutiskirjeen tilaajaksi blogin alta. Saat kahden viikon välein sähköpostin, jonka toivon edistävän sinun hyvinvointiasi. Palautteesi ja ajatuksesi ovat minulle arvokkaita – kommentoithan…

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

One thought on “5 läsnäoloharjoitusta kesään

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *